Geadopteerd

Bartje (Kiwi)

Kiwi is geboren in de bergen uit een mama die waterhond is en heeft nog een broer en twee zusjes. Ze zijn snel opgenomen in het asiel. Wie de vader is, is onbekend.

Het hele gezin was reactief en vertrouwden mensen niet echt heel erg. Mama is vrij snel geadopteerd in Spanje. Ze is nog reactief maar een stuk socialer geworden. Kiwi is altijd wat in de schaduw gebleven van zijn broer en zusjes en is nog aangevallen in het asiel door een andere hond. Hierdoor had hij wonden in zijn snuitje. Die moesten twee keer per dag worden verzorgd en daarmee leerden wij dat mits regelmatig in de menselijke hand en voorzichtige kriebeltjes hij al snel toegankelijker en snel ontdooide.

Kiwi is geadopteerd en op 25 maart 2023 naar België gekomen. Op 26 juli hebben wij hem zwaar getraumatiseerd teruggehaald uit adoptie.

We hebben met hulp van een gedragscoach en bachdruppels heel hard met Kiwi gewerkt. Hij is van een hondje die niets en niemand meer vertrouwde en die boos was op de hele wereld veranderd in een hondje met een grote belangstelling om nieuwe dingen te leren. Hij kan al heel veel, is een blije vriend. Wel moet hij nog geholpen worden bij de eerste ontmoeting met vreemde mensen en vreemde honden. Een afstand van twee/drie meter is voldoende om gewoon geaccepteerd te kunnen verkennen. Het is een echte puber.

Profiel van zijn nieuwe thuis:

Kiwi heeft duidelijkheid nodig en consequentheid. Ja is ja en zal ook nooit nee worden en andersom. Kiwi vindt een rustige omgeving prettig. Hij heeft er last van als er veel hoge energie om hem heen is. Kiwi is van de categorie: ik zie dat je het spannend vindt, maar we doen het samen en we gaan het wel doen.

Daarom zouden wij Kiwi het liefst zien in een rustig en stabiel huishouden waar regels zijn. Geen andere dieren (of 1 rustige en stabiele hond), geen kinderen. Waar wandelingen in de natuur horen bij het dagelijkse ritme, waar hij verder gecoacht wordt waar wij zijn begonnen. Het is een schat met heel veel potentie en zijn wil is groot om te leren.

Kiwi is een clown en een hond met een gouden hartje. De kusjes van dankbaarheid zijn ontelbaar en als je eerlijk bent naar hem kan hij een standje goed handelen.

Het is een lekker ding!

Leeftijd1 jaar
GeslachtReu
RasSpaanse waterhond,Mix
KleurZwart
Hoogte48 cm
Lengte53 cm
Gewicht-
GeneutraliseerdJa
GevaccineerdJa
Kan met kinderenNee
Kan met kattenOnbekend
Kan met andere hondenJa
Start de adoptieprocedure Vrijblijvend informatie opvragen