Manuel

Het leven van Manuel begon zoals dat van, helaas, vele andere podenco’s in Spanje. Aan een te korte ketting, geen liefde en weinig eten.

Gelukkig keerde het tij voor hem en kwam hij terecht in het asiel vanuit waar hij zijn koffertje mocht pakken naar de opvang in België. Hij verblijft hij vanaf 20 juni en het is tijd voor een update! 

Manuel is een echte allemansvriend die enthousiast nieuwe mensen begroet, zowel binnen als buitenshuis. Zijn nieuwsgierige aard maakt dat hij graag nieuwe dingen verkent en niet snel iets uit de weg gaat. Auto rijden vindt Manuel prima. Hoewel het instappen nog een beetje eng is, zit hij eenmaal binnen rustig rond te kijken of ligt hij ontspannen.

Buiten is Manuel onstuimig en speels, maar eenmaal binnen komt hij snel tot rust en rolt hij zich lekker op in zijn mand. Manuel lijkt wel wat jachtinstinct te hebben, gezien zijn interesse in de kippen van de buren. Hij is erg voedsel gericht, wat een pluspunt is voor training. Op het hondenveld kwam hij regelmatig bij zijn baasjes langs, zodra hij wist dat er lekkernijen waren.

Tot nu toe heeft Manuel altijd zijn behoefte netjes buiten gedaan. Hij wordt op regelmatige tijden uitgelaten, wat prima werkt voor hem.

Manuel heeft afgelopen weekend een uitstapje naar de hondenweide gemaakt, waar hij geweldig heeft gepresteerd. Hij maakte kennis met nieuwe mensen en honden, speelde leuk mee en toont een goede kennis van hondentaal. Hij begrijpt wanneer andere honden genoeg hebben van het spelen.

Wat wij zoeken voor Manuel?

Manuel zou baat hebben bij een speelse hondenvriend die tegen zijn soms lompe speelgedrag kan. Een appartement is waarschijnlijk niet geschikt voor hem, aangezien hij dagelijks ruimte nodig heeft om te rennen. Hij kan goed met kinderen omgaan, maar hij is nog wat onstuimig. 

Manuel is een aanhankelijke, speelse hond die baat zal hebben bij een omgeving waar hij zowel zijn energie kwijt kan als voldoende rust kan vinden.

Leeftijd1 jaar
GeslachtReu
RasPodenco
KleurChocolade bruin
Hoogte58 cm
Lengte-
Gewicht17 KG
GeneutraliseerdJa
GevaccineerdJa
Kan met kinderenJa
Kan met kattenOnbekend
Kan met andere hondenJa
Start de adoptieprocedure Vrijblijvend informatie opvragen