Telmo

Telmo zit sinds januari 2023 in het asiel. Toen hij daar aankwam was hij angstig en kon hij slecht zien. De dierenarts heeft geconstateerd dat hij compleet blind is aan 1 oog en weinig zicht heeft met zijn andere oog. Sinds maart wordt hij behandeld met een homeopatisch medicijn om het zicht in zijn andere oog stabiel te houden en tot nu toe werkt dat erg goed!

Inmiddels heeft Telmo zich ontwikkeld tot een zelfverzekerde hond die heel goed omgaat met de mensen die hij ontmoet en met andere honden. Telmo is vriendjes met alle teefjes en de niet al te zelfverzekerde reuen. Van hele actieve honden, bijvoorbeeld pups of een grote roedel wordt hij niet blij. Omdat hij zo weinig ziet kan hij erg schrikken van harde geluiden, rust is dus erg belangrijk voor deze kerel.

Telmo zit op dit moment in een kleiner asiel samen met Bazil. Ze zien daar dat die twee erg veel steun aan elkaar vinden. Bazil helpt Telmo met het zicht en Telmo helpt Bazil om de wereld een stukje minder eng te vinden. Daarom zouden wij het liefst zien dat deze twee samen hun forevermand vinden.

Voor Telmo zijn wij op zoek naar een huis met een tuin waarin hij veilig kan rondslenteren. Het liefst natuurlijk samen met Bazil maar sowieso is het voor hem fijn als er al 1 of 2 stabiele honden aanwezig zijn.

Leeftijd6 jaar
GeslachtReu
RasGalgo
Kleurbrindle
Hoogte66 cm
Lengte70 cm
Gewicht-
GeneutraliseerdJa
GevaccineerdJa
Kan met kinderenOnbekend
Kan met kattenOnbekend
Kan met andere hondenJa
Start de adoptieprocedure Vrijblijvend informatie opvragen