Zira

Zira werd begin september 2022 gered nadat ze was aangereden. Zonder chip en er kwam niemand om haar op te halen. Ze had last van haar voetzooltjes en mankte een beetje. Gelukkig vielen haar verwondingen mee, haar voetzooltjes zijn helemaal genezen. 

Zira kon haar geluk niet op toen zij was geadopteerd en eindelijk mocht gaan genieten, helaas is zij door omstandigheden volledig buiten haar schuld terug gegeven aan onze stichting.

Update 6-1-2024

Hey hey Zira hier,

Heb even vakantie gehad want ben eind november verhuisd en wilde even tot rust komen.

Mijn nieuwe opvang is een rustig gezin met nog 1 andere hond en die is vrij rustig en is mijn stabiele vriendje.

Ik maak graag vriendjes maar dat gaat wel gepaard met een brabbelende blaf, want zo communiceer ik altijd met iedereen. Honden, wandelaars, fietsers maar die kunnen ervan schrikken en dan legt mijn opvangmama heel lief uit dat dit mijn uitnodigende, onzekere uitnodiging is om gedag te zeggen…

Als we weggaan met de auto spring ik vol goede moed achterin en kijk ik graag even mee over de schouder en als het een lange rit is ga ik lekker op de bank of in de kofferbak liggen.

Na spannende momenten en intensieve wandelingen met veel prikkels moet ik even ontladen. Daar heeft de opvang mij een speciale witte deken voor gegeven om in te bijten en aan te likken. Maar als er een andere deken of doek voor handen is pak ik die…
Let wel op dat je niet te dichtbij komt als ik hiermee bezig ben want dan kan ik je een snauw geven want dan wil ik met rust gelaten worden.

Snoepjes die wat groter zijn kan ik gaan verstoppen en dan kan ik ook boos worden op de andere hond als die te dichtbij komt..Dus snoepjes geven die ik meteen op kan eten.

Ik ben volledig zindelijk indien ik op tijd uitgelaten wordt en niet in de tuin maar echt naar buiten.
Als dat niet gaat en de nood is hoog doe ik het wel in de tuin.
In het ergste geval als ik niet naar buiten kan, ga ik bij de deur zitten en doe ik daar mijn behoefte op een pad of matje wat men klaar legt voor mij als men weggaat.

Als opvanggezin moet gaan werken ga ik in mijn bench en kan ik tot 5,5 uur rustig blijven en doe ik niks in de bench.

Ik ben een podenco en zoals men weet zijn die leergierig, eigenzinnig, behendig en ondeugend.
Ik haal dus af en toe wat streken uit en dan wordt ik streng toegesproken en dat is ook nodig denk ik..

Als ik weer moet verhuizen wil ik graag naar een gezin die podenco gedrag begrijpen en daar mee om kunnen gaan..

Een 4 voetige broer en/of zus is geen enkel bezwaar of probleem voor mij want ga nu regelmatig logeren en dan heb ik er 2 vriendjes bij en dat gaat allemaal goed..

Hopelijk tot snel..

Lieve groetjes,

Zira

Leeftijd2 jaar
GeslachtTeef
RasPodenco
Kleurbruin met wit
Hoogte-
Lengte-
Gewicht12 KG
GeneutraliseerdJa
GevaccineerdJa
Kan met kinderenJa
Kan met kattenJa
Kan met andere hondenJa
Start de adoptieprocedure Vrijblijvend informatie opvragen