Lindsay

Lindsay

Mijn naam is Lindsay van Gelder en ik ben geboren in het jaar 2000 in Hoorn, Ik woon samen met mijn hond in Friesland, hiervoor woonde ik samen met mijn gezin en met drie gezellige cavia´s en drie buitenlandse rescue honden. Vanaf jongs af aan hebben wij altijd asieldieren gehad voornamelijk honden met een rugzakje toen is mijn interesse in hondengedrag ontstaan.

Ik heb de opleidingen Engels (gevorderd) en telefoniste gevolgd helaas was dit niet mijn passie, ik wilde altijd al zowel hond als mens helpen om de band te herstellen en het deed mij altijd zeer om wanhopige baasjes en hondjes te zien die hulp nodig hadden,.

Daarom ben ik op mijn 17e begonnen met vrijwilligerswerk bij een honden stichting eerst als adverteer medewerker en later als coördinator van het adoptieteam.

Bij dezelfde stichting adopteerde ik mijn eerste hond Rosaura een Podenco Maneto tot mijn grote verdriet overleed zij na 1.5. jaar in mijn leven te zijn geweest ondanks mijn verdriet adopteerde ik kort daarna een Podenco Andaluz (klein) genaamd Yani die wat bleek reactief te zijn en andere gedragsproblematiek.

Dit zorgde ervoor dat ik mij ging verdiepen in hondengedrag en zocht naar trainers, maar niemand had dezelfde visie als dat ik had. Daarom besloot ik een opleiding als hondentrainer te doen en vervolgens de opleiding hondencoach en stages te lopen bij hondenscholen om mijn eigen trainingstechnieken te ontwikkelen en mijn eigen draai te geven aan het fenomeen hondengedrag.

Inmiddels heb ik al meerdere bijscholingstrajecten gevolgd en om mijn kennis up-to-date te houden volg ik regelmatig bijscholing en cursussen.

Ik heb altijd gezegd dat ik mijn werk als hondencoach non-profit wilde doen, omdat elke hond recht heeft op hulp.

En gelukkig kwam ik in gesprek stichting Dogateers United en heb ik de kans gekregen om mijn passie te mogen volgen en honden voor hun stichting te mogen helpen en adoptanten te adviseren.

Ik zal altijd blijven strijden voor de honden, en ben blij op deze manier mijn steentje bij te dragen.