Proces met formulieren

We redeneren vanuit de hond centraal.

Immers: de hond komt vanuit een bepaalde situatie die we op zijn zachtst niet gelukkig kunnen noemen. 
Hierdoor heeft de hond een bagage, maar ook een behoefte. 

De honden worden door kleine initiatieven waar wij mee samen mogen werken gered en veilig gesteld. Daarna worden ze in een huiselijke setting opgevangen. Hier kan de hond op adem komen, alle verzorging krijgen die nodig is en weer plezier in het leven krijgen.
 
De honden worden getest met andere honden, met katten en indien gewenst met kinderen. Ook worden ze medisch door de molen gehaald, krijgen ze alle zorg die nodig is, wordt er bloed getest (vanaf 8 maanden) op mediterrane ziektes, wordt een eventuele behandeling meteen ingezet en worden ze geneutraliseerd indien ze hier oud genoeg voor zijn.
Uiteraard worden ze geënt volgens het protocol en worden ze ontwormd en ontdaan van parasieten. 

Er wordt langzaam maar zeker een schets gemaakt van wat ze allemaal kunnen, moeilijk vinden en de groei die ze gedurende de opvang laten zien. Het meeste wordt ondersteund met beeldmateriaal (video's en foto's) en krijgen we goede updates.

Aan de hand van de SWAT die wordt gemaakt kunnen we een gewenst profiel gaan maken van het ideale huisje en gaan we de hond promoten met materiaal en de gegevens via het album.  We leggen de aanvragen die binnen komen langs dit profiel. 

Zodra we een aanvraag binnen krijgen zetten we het album van de hond op "in procedure". We hebben immers, maar 1 hond en dus ook maar 1 mand nodig. 

De procedure bestaat uit:
het aanmaken van een WhatsApp groep, een telefonisch onderhoud (of twee indien nodig), een huisbezoek, een kraambezoek aan de hond indien de hond reeds in opvang in België of Nederland zit, een adoptieovereenkomst, toevoegen in de besloten adoptiegroep.

Een aantal dagen voorafgaand aan de aankomst van de hond doet u mee met een webinar die gegeven wordt door onze hondencoach Lindsay van Gelder. Zij leidt u door het proces van de adoptie en gewenning en helpt u met tips en adviezen. Ook kan zij- indien het nodig is - een training op haar locatie geven en beschikt zij over verrijkend speelgoed. 
Wilt u meer over Lindsay lezen? Kijk vooral eens op haar website:

https://www.hondencoach-door-de-ogen-van-jouw-hond.nl/