Opvangen

Natuurlijk is het fijn als hondjes meteen geadopteerd kunnen worden. Maar soms zijn er hondjes met een rugzakje, ziekte of onzeker. Zij zouden het goed doen op een plek buiten het asiel maar zijn nog niet klaar om geadopteerd te worden. 

Daarom zijn opvanggezinnen zo hard nodig, om degene die het het hardst nodig hebben die zachte landing te geven en om ze klaar te maken voor hun forevermand. 

We zoeken een veilige haven voor typisch Spaanse rassen (galgos, podencos, bodegueros, pointers en braccos, mastins) maar ook voor herders en vele mixjes..

Maar wat houdt dat eigenlijk in opvanggezin zijn?

De hond die bij jullie in het gezin komt heeft vaak iets waardoor hij of zij nog niet klaar is voor adoptie en het zwaar heeft in het asiel.

Dit kan vanalles zijn, van iets medisch tot angst. Maar het kan ook zijn dat de hond gewoon niet gezien wordt in het asiel en de kansen op adoptie vanuit Nederland of België groter zijn.

Wij kijken samen welk hondje past binnen jouw huishouden en je kan rekenen op coaching en begeleiding door de coördinator opvanggezinnen en onze (gecertificeerde) Hondencoach.

De eerste tijd mag de hond eerst even landen, wennen aan het leven in een huis. Daarna gaan we samen een profiel schetsen, waar wordt hij blij van en wat heeft hij nodig. En wat juist niet. 

Wat verwachten wij van jullie en wat kunnen jullie van ons verwachten? 

Wij verwachten dat de hond bij jullie de juiste begeleiding krijgt om te leren hoe het is om in een huis te wonen.

Er wordt een app gemaakt met de opvangcoordinator, degene die de social media doet en de leden van het bestuur. Hierin wordt wekelijks gevraagd om updates over de hond maar natuurlijk staan we daar ook met advies klaar. Zonodig sluit ook onze Hondencoach aan die de opvanggezinnen gratis bijstaat met tips en adviezen. 

Vanaf het moment dat de hond er klaar voor is gaan we samen op zoek naar de perfecte match en wordt de hond wekelijks gepromoot. 

We gaan ervan uit dat het opvanggezin de kosten van het voer kan dragen, Dogateers draagt de overige kosten (dierenarts, medicatie, therapie etc)

Denk jij dat je ons kan helpen om de honden die het zo nodig hebben een zachte landing te geven?

Wij gaan graag het gesprek met je aan!

Aanvraagformulier voor opvang

Persoonlijke gegevens

Ervaringen

Thuis situatie

Woonsituatie

Werksituatie

Belemmeringen

Aandachtspunten

Vragen en/of opmerkingen

Ik heb de privacyverklaring gelezen en geef toestemming voor opname van mijn persoonsgegevens in het bestand van Stichting Dogateers United.