Wie zijn wij

Wij zijn een klein initiatief, gestart in juni 2020.
Wij zijn een jonge organisatie, maar hebben wel veel kennis en ervaring aan boord.

Jifke is per november 2022 voorzitter; Henriette is naast haar taak als penningmeester vanaf de start nu ook per november 2022 de secretaris van ons initiatief.

Per 15 juni 2024 heeft Henriette haar taken mbt secretaris overgedragen aan Michelle die deze functie nu vervult.

We hebben een klein team van 10 vrijwilligers. Binnen ons team kennen een aantal groepjes (bemiddeling, promotie, pr & communicatie, opvangcoördinatie, een hondencoach ivm nazorg en hebben wij een consultant binnen ons team).

Daarnaast mogen we rekenen op een fijne, vaste groep opvangouders, mensen die hand en spandiensten verrichten en donateurs.

We vinden het belangrijk om de voeten in de klei te hebben, in verbinding te blijven met zowel de rescuer, met de hond als met de adoptant. We willen de processen begeleiden vanaf het moment dat het hondje in Spanje (of waar deze zich bevindt) uit een uitzichtloze situatie wordt gered, wordt opgeknapt en hem te volgen tot ver na de adoptie.

Als je dit proces recht wil doen, dan zal je als organisatie klein moeten blijven en sterk moeten insteken op kwaliteit in plaats van kwantiteit. We hebben een mooi, klein en betrokken team waar wij als bestuursleden enorm trots op zijn.

De hond staat bij ons centraal en dat komt terug in ons logo en onze naam.

De kleur paars staat voor verruiming, inspiratie, mensen met een missie, een warm hart toedragend en in vertrouwen de wereld een beetje mooier maken. Het logo laat een hond zien gedragen op en beschermd door onze handen, handen geopend als een lotusbloem, het teken van groei en verlichting. Dat is wat we onze hondjes zo graag gunnen. We doen de adopties samen met de adoptant (verenigd = united) voor een gelukkige hond. Dan met je met deze musketiergedachte in de hondenwereld een dogateer. Dogateers United dus.

Dat betekent voor ons dat we moeten kunnen “voelen” wat de behoeftes van de hond zijn, waar de spannende stukken zitten maar ook waar de hond erg sterk in is. Een soort SWAT dus eigenlijk per hond. Dat betekent dat wij afhankelijk zijn van de input van onze rescuers. Daarom werken wij samen met kleine, bevlogen initiatieven. Mensen die honden redden met hun hart en die in staat zijn om de hond te lezen. Te kunnen zien wat de behoeftes zijn van de hond, te kunnen testen op katten, kinderen en andere honden, kunnen kijken wat ze lastig vinden. Alleen dan kunnen we de kwaliteit borgen die we willen bieden.

Wij zijn dankbaar zulke initiatieven te mogen ondersteunen!