Lynn

Lynn

De eerste keer dat ik in contact ben gekomen met een Podenco was in 2016.. ik leerde een fantastische hond kennen genaamd Ilka. Ik hielp de eigenaresse uit de nood bij lange werkdagen of als ze op een werk trip moest. Zo leerde ik alle leuke karakter en andere ras eigenschappen van een Podenco kennen.

Jammer genoeg overleed Ilka een jaar later. Ik merkte dat ik de aanwezigheid van een hond miste en zo ben ik op zoek gegaan naar mijn eerste rescue hond, bij voorkeur een podenco.

Zo ben ik bij Camy uitgekomen, de bruine hond op de foto. Door Camy ben ik steeds meer in de rescue wereld gerold. Veel mensen leren kennen, waaronder deze stichting. Ik hielp namelijk regelmatig sommige andere stichtingen met adverteren en het doen van huisbezoeken.

4 jaar na de adoptie van mijn eigen hond Camy, zag ik de zwangere hond Namasté op het profiel van SDU verschijnen. Ze beviel van een prachtig nestje. Ik weet nog dat ik toen de foto van kleine Nova zag, ik liet direct haar foto aan mijn vriend liet zien. Een tweede hond adopteren was toen geen optie, maar ik betrapte mijzelf dat ik regelmatig op het profiel van SDU ging kijken om kleine Nova te bewonderen.

Een paar maanden later zag ik deze kleine meid nogmaals op Facebook passeren dat ze mee kon op het vliegtuig met de rest van de familie, maar nog een opvang plekje zochten en toen heb ik mij aangemeld als opvanggezin. Na enkele maanden was ik helemaal verliefd en heb ik ze geadopteerd.

Zo ben ik stichting Dogateers United steeds beter leren kennen, ik begon met huisbezoeken te doen, en zodoende ben ik mijn werkzaamheden steeds iets meer gaan uitbreiden. Ondertussen doe ik huisbezoeken, promotie van honden en werk ik mee aan de organisatie van evenementen.