Abba

Abba is gevonden met 1 slecht oog door een jonge dame in Spanje. Ze woonde nog thuis en mocht helaas geen hond houden van haar ouders. Ze heeft Abba een tijdje ‘verstopt’ in de garage maar dat is natuurlijk geen oplossing voor altijd. Onze vrijwilliger in Spanje heeft haar geholpen door voor Abba een plekje in een prive kennel te vinden. Daar vertoonde ze helaas veel stress en verloor ze veel gewicht. De stress zorgde ervoor dat ze in cirkels rond bleef lopen. Op dit moment verblijft zij bij een prive trainer in Spanje. Inmiddels is ze weer op gewicht, heeft ze een mooie glanzende vacht en vertoond ze weinig tot geen stress meer. Eind oktober is haar oogje verwijderd en haar herstel verloopt heel goed. 

Abba zou baat hebben bij een rustig en stabiel huishouden. Een hondenmaatje is een must voor haar, maar dan wel een kalme hond die niet te druk is. Drukte, van mens of dier, bezorgd haar stress. Een tuin vindt ze heerlijk, hier kan ze haar energie in kwijt. 

Als echte herder vindt ze het fijn om te werken, maar met of voor de mens. Niet met balletjes of speelgoed. 

In het begin zal er geoefend moeten worden met het alleen laten, Abba vindt het spannend om alleen te zijn dus dit moet rustig opgebouwd worden. Bij de trainer gaat dit al heel goed maar we zien vaak dat er bij adoptie een kleine terugval kan zijn. Ze begroet de trainer altijd vol enthousiasme, maar zonder te blaffen of springen.

Het is een engel van een hond die helemaal klaar is voor haar eigen forevermand!

Leeftijd4 jaar
GeslachtTeef
RasHerder
Kleur-
Hoogte70 cm
Lengte55 cm
Gewicht-
GeneutraliseerdJa
GevaccineerdJa
Kan met kinderenOnbekend
Kan met kattenOnbekend
Kan met andere hondenJa
Start de adoptieprocedure Vrijblijvend informatie opvragen

Foto's