Amy

update april 2024:

Amy zit nu 16 maanden bij ons in de opvang. Ze draait mee in ons gezin, kent het ritme en is nooit de haantje de voorste. Ze is bijzonder liefdevol naar de kleinkinderen, vreemde honden die hier af en toe komen worden door haar geaccepteerd en doet ze liefdevol tegen. Ze is hyper intelligent, heeft spelletjes razendsnel door. Zelfs complexe spellen zijn voor haar een eitje. Toch heeft ze die uitdaging wel nodig en is ze erna zichtbaar blijer.

Buiten geniet ze maximaal en honden die aangelopen komen gaat tegenwoordig ook goed als ik haar coach. Geen uitval meer door angst dus.

We hebben een roedel die bestaat uit zes honden inclusief Amy.. en hoe goed ze het ook doet, wij gunnen haar die liefdevolle stek waar ze alle aandacht krijgt, de prinses mag zijn.

Dat verdient ze en dat gunnen we haar!

~~~~~

Amy is een podenco x herdertje van nu 8 jaar (geschat geboren 3 april 2015). Ze is ooit als jong meisje gevonden met haar stoere broer die veel meer herder was en die haar altijd in bescherming nam. Ze zijn samen in het asiel terecht gekomen waar ze verder zijn opgegroeid omdat niemand ze claimde. Amy is naar Nederland gekomen in maart 2021. Op hetzelfde moment was haar broer al een tijd ziek en niet meer te genezen.
Op het moment dat zij alleen ging reizen zonder haar vaste beschermengel is haar broer een sterretje geworden.

We dachten met het adoptiegezin waar ze in terecht kwam deze verandering wel op te kunnen vangen. Er was immers een podenco reu. Helaas had Amy eigenlijk al vanaf het begin van haar adoptie moeite met de veranderingen, miste ze de bescherming van haar stoere broer en bleek het niet mogelijk om het tij voor haar door coaching te keren. Ze is na een jaar teruggekomen in de opvang, heeft een trainingstraject doorlopen en zit nu vanaf januari 2023 in een huis met een roedel van nog 5 podenco (mix) teven.

Ze ligt graag in de buurt van de opvangmama, kiest op tijd voor haar bench, komt kroeltjes en knuffels halen, ploft regelmatig tussen de andere honden op de bank, luistert geweldig goed en wil eigenlijk alleen maar goed doen. Amy laat zien dat ze, mits rust rondom haar: Goed met andere honden kan, mits ze maar haar eigen space respecteren en haar niet op de huid zitten.

Zelf zouden we haar niet plaatsen met te kleine honden (energie) en high energy honden. Geweldig reageert op (kleine) kinderen mits rustig Goed in huis is! Ze is zindelijk en kiest zelf om op rustigere plekken te liggen In de tuin prima kan verblijven en dan de nabijheid van haar mens zoekt Heel graag wil luisteren naar haar mens, maar dominant en autoritair heeft ze moeite mee Amy vindt het moeilijk om aangelijnd andere vreemde honden te ontmoeten.
Dan vertoont ze angst dat zich uit in luid blaffen en als haar stress hoog genoeg is, zou ze de andere hond ook uit verdediging aan kunnen vallen. Dit is een resultaat van aangevallen te zijn in het asiel en het stukje kwetsbaarheid en onzekerheid dat zij ook in zich heeft. Amy moet in dit stukje begeleid worden (BAT training) en het is uiteraard helemaal fijn als ze die confrontatie helemaal niet hoeft aan te gaan.

Amy is bijzonder loyaal naar haar rustige en down to earth mens. De rust van haar mens maakt haar ook rustig en geeft haar de stabiliteit waar ze behoefte aan heeft. Zij heeft een maatje nodig die haar in haar energie begeleidt, die haar leest en die haar op tijd haar rust en de veilige haven biedt die ze nodig heeft. Amy is een prachtige, zachte, tikje onzekere diamant. Een ziel die in de goede omgeving schijnt als geen ander. Ze vindt herrie, drukte, geschreeuw en dominant gedrag (mens en andere honden) echt niet tof en katten zijn niet haar maatje.

Amy is een trouwe en loyale partner voor een mens (of rustig gezin) die haar de rust en de ruimte bieden, een lekkere tuin hebben, de natuur in trekken om samen te genieten. Het is goed als haar nieuwe mens kennis/ervaring heeft met het begeleiden en coachen van een onzekere hond. Dus: ben je een rustig persoon met een kalme energie en hollandse nuchterheid, woon je op een rustige locatie, geniet je van wandelingen in de natuur en heb je ervaring met het begeleiden van een onzekere hond? Dan heb je aan Amy de allerliefste en allertrouwste schat die je je maar kan wensen!

Leeftijd9 jaar
GeslachtTeef
RasHerder,Podenco
Kleurbruin
Hoogte56 cm
Lengte-
Gewicht17 KG
GeneutraliseerdJa
GevaccineerdJa
Kan met kinderenJa
Kan met kattenNee
Kan met andere hondenJa
Start de adoptieprocedure Vrijblijvend informatie opvragen