Ben

update februari 2024

20 januari was de dag dat ook Ben eindelijk zijn koffertje mocht pakken en aan de grote reis van Tenerife naar Nederland begon.

Zijn mama, broertjes en zusjes gingen hem allemaal al voor. De dag dat Ben in een nieuwe patio kwam en de brand naast het asiel in Tenerife uitbrak ging zijn opvangmama overstag en nu is hij daar alweer 2 weken.
Over Ben niets dan lovende woorden, vanaf moment een voelde hij zich helemaal thuis! Het was alsof hij er altijd al bij hoorde.
Omdat we nu 2 weken verder zijn kan er al een aardig beeld van dit knappe mannetje geschetst worden, maar hou je vast want hij steelt je hart waar je bij staat.
Ben is eind januari 1 jaar geworden maar puber streken kent hij niet. Hij heeft een heel zacht en aanhankelijk karakter. Een simpele nee is voldoende om hem te doen stoppen als hij iets doet wat niet de bedoeling is. Op een ongelukje de eerste dag na is hij zelfs al compleet zindelijk en geeft het netjes aan als hij naar buiten moet.
Ook spreekt Ben perfect de hondentaal, groot of klein het maakt Ben allemaal niet uit. Hij zou heel blij worden van een hondenmaatje, hierbij kan hij stiekem een beetje afkijken hoe het werkt om gewoon lekker huishond te mogen zijn.
Katten waren eerst gek, vooral spinnende katten. Die geluidjes vond hij maar vreemd. Maar de opvangmama heeft een oud besje van 16 die hij in haar waarde laat. De andere kat wilt met hem spelen, hij vindt dit een leuke bezigheid en doet dit met beleid.
Ben is verzot op speeltjes, vooral met piepers! In speeltjes ontleden is hij ook erg goed, het naaisetje komt dan ook regelmatig tevoorschijn als beer weer een oor mist. Maar buiten zijn speeltjes maakt hij niets kapot.
Buiten loopt Ben netjes mee aan de lijn. Hij is druk met het opsnuiven van alle luchtjes en is niet onder de indruk van auto’s of scooters die voorbij rijden.
Ben kan goed met kinderen, hij is heel zachtaardig en vindt het heerlijk om hun aandacht te krijgen! Hij zal geen vlieg kwaad doen.
Op dit moment kan Ben ongeveer 2 uur probleemloos alleen blijven. Wel samen met de andere hond. Hij gaat dan gewoon rustig liggen en kijkt af en toe naar buiten. En als je dan thuis komt dan is hij zo blij dat je de meest geweldige lach van hem krijgt. Ja, Ben kan lachen!
Voor Ben zijn wij op zoek naar een huisje waar al een andere stabiele hond aanwezig is. Ben wordt niet als enige hond geplaatst, hij speelt graag met andere honden en heeft een hondenmaatje nodig die hem laat zien dat het allemaal niet zo spannend is als het lijkt. Hij is niet super actief maar kan een goede wandeling zeker waarderen. Maar van een heerlijk dekentje op de bank wordt hij ook erg blij. En dan het liefst ook naast zijn mens. Ben heeft een zachte hand en veel liefde nodig. Hij is gesteld op zijn rust.
Je zal denken dit klinkt als de perfecte hond?! Dat is hij ook! Vanaf moment 1 heeft hij zich perfect gedragen terwijl het voor hem een hele ommekeer was. Met Ben haal je echt een vriend voor het leven en een bonk liefde in huis!

~~~~

Mama Aurora en haar A-Team!
Ben en zijn broertjes en zusjes zijn geboren in een grot in de bergen. Mama Aurora heeft hier een jaar rondgezworven en kreeg voedsel van de lokale mensen.
Toen de pups een week of 6 oud waren kwamen ze in het asiel terecht samen met mama.
In het begin waren ze totaal niet aan de mens gewend en moesten ze er eigenlijk niets van weten.
Gelukkig draaide dit al snel bij en zijn het nu stuk voor stuk blije puppenkindjes.
Ze spelen graag met elkaar of met de vrijwilligers. Maar houden er ook van om heerlijk in de koelte van de schaduw uit te rusten.

Leeftijd1 jaar
GeslachtReu
RasMix,Podenco
Kleur-
Hoogte56 cm
Lengte52 cm
Gewicht15 KG
GeneutraliseerdJa
GevaccineerdJa
Kan met kinderenJa
Kan met kattenJa
Kan met andere hondenJa
Start de adoptieprocedure Vrijblijvend informatie opvragen