Guapilla

update april 2024

Sinds begin september 2023 verblijft Guapilla in de opvang in België. Zij is ver moeten komen maar nu zij de laatste tijd grote sprongen maakt vinden wij het tijd om de wereld weer opnieuw kennis met haar te laten maken.

Guapilla is een heel zacht aardige dame, zij is nog erg op haar hoede. We weten natuurlijk niet wat haar geschiedenis is van voor zij in het asiel kwam. Maar gezien haar, nog steeds, grote mate van terughoudendheid is zij ofwel niet veel in contact geweest met de mens of heeft zij nare dingen meegemaakt. Contact vindt ze spannend, maar ergens geniet ze er wel van. Vooral de dochter van het opvanggezin kan haar al goed benaderen. Geleidelijk aan begint ze open te bloeien. De andere podenco van het opvanggezin is ineens interessant en wordt zo nu en dag uitgedaagd om met haar te spelen. Ze houdt ervan om lekkere dingen op haar gemakje op te eten. En gaat heel graag mee wandelen.

Mocht de juiste match voorbij komen dan is Guapilla toe aan de volgende stap. Het is van belang dat er dan ervaring is met angstige honden en dat er op een rustig tempo met haar verder gewerkt wordt.

~~~~~

*GUAPILLA MAG EERST EVEN LANDEN IN DE OPVANG *

Guapilla is een prachtig podenco moedertje. Ze werd gedumpt toen haar eigenaar erachter kwam dat ze zwanger was. Voor hem was ze niet langer bruikbaar en werd aan de kant gezet.

In februari is zij bevallen van 6 kerngezonde pups. Guapilla nam haar taak als moeder zeer serieus. Zo serieus zelfs dat niemand bij haar in de buurt mocht komen. In het asiel werd ze daarom ook afgeschermd van de rest zodat zij in alle rust voor haar kindjes kon zorgen. Toen de pups eenmaal oud genoeg waren en zelf konden eten werden zij naar een andere patio verplaatst. Ze is nu een compleet andere hond. Samen met de 3 andere honden in haar patio maakt ze het goed. Ze is nog wat onzeker naar de mens, maar de wandelingen met de vrijwilligers doen haar goed. Ze vertrouwt ze iedere dag een beetje meer.

Leeftijd4 jaar
GeslachtTeef
RasPodenco
Kleurbruin/wit
Hoogte63 cm
Lengte51 cm
Gewicht16 KG
GeneutraliseerdJa
GevaccineerdJa
Kan met kinderenJa
Kan met kattenJa
Kan met andere hondenJa
Start de adoptieprocedure Vrijblijvend informatie opvragen