Maya

Maya werd zwervend gevonden met haar zusje. Bij beide meisjes was de staart afgesneden.. Al snel leefde ze haar leventje in het asiel maar helaas kwam ze in een gevecht terecht.. Ze was zwaar gewond en in shock, maar al haar wonden zijn genezen. Dankzij de revalidatie van de pleegmoeder is ze ook mentaal in orde. Het is een dapper en slim meisje! 

Binnenhuis is ze rustig en goed opgevoed, haar favoriete plek is de bank of dicht bij de mensen. Als haar gezegd wordt dat het tijd is om te gaan slapen, gaat ze en blijft ze. In de ochtend weet ze dat ze even op bed mag komen kroelen en dat vindt ze heerlijk. 

Buiten kan ze perfect terugroepen en kan ze losgelaten worden in open ruimtes omdat ze vriendelijk is en graag rent, maar als ze geroepen wordt zal ze onmiddellijk stoppen en terug komen, ze kent ‘Stop’-‘Zit’-‘Wacht’-‘Vamooos(Gooooo). Wij verwachten dat dit na de periode van gewenning ook kan bij haar nieuwe adoptanten. 

Ze is extreem beweeglijk en houdt ervan om te sprinten en in de lucht te springen. Bij een actief gezin zou ze dan ook erg op haar plek zitten. Heel lawaaierige of drukke plaatsen geven haar stress, ze raakt overweldigd, maar dat is meer uit onzekerheid dan uit angst. Van ongewone geluiden of bewegingen schrikt ze, maar door gewoon met haar te praten en de leiding te nemen in de situatie komt ze snel weer tot rust. 

Maya is een slimme meid. Als ze in een brutale bui is (of bij gebrek aan knuffels of een fatsoenlijke wandeling) zoekt ze iets in de prullenbak om te verscheuren. Ze heeft dus echt haar beweging nodig! 

Ze is heel slim en lief, en wordt met de dag zelfverzekerder, ze zal een van die honden zijn die zich op een ongebruikelijk niveau met haar mens verbindt. Ze werkt graag voor haar mens en wil haar mens blij maken. 

Haar opvoeden gaat super goed, ze is heel intuïtief. Dit maakt dat ze ook geschikt zou zijn als eerste hond. 

Maya is sociaal met honden en een beetje verlegen met mensen die ze niet kent.

Leeftijd2 jaar
GeslachtTeef
RasMix,Podenco
KleurZwart wit
Hoogte-
Lengte-
Gewicht-
GeneutraliseerdJa
GevaccineerdJa
Kan met kinderenOnbekend
Kan met kattenOnbekend
Kan met andere hondenJa
Start de adoptieprocedure Vrijblijvend informatie opvragen

Foto's