Jifke

Jifke

Een mens met een missie ... 

Ik denk dat dit het beste verwoord wie ik ben en waarom ik doe wat ik doe. 23 Jaar geleden adopteerde ik mijn eerste hond nadat we altijd honden hadden gekocht en honden hadden "geadopteerd" die aan waren komen lopen of werden gegeven omdat mensen niet meer voor ze wilden zorgen. Faki, mijn griekje. Zoooo bang, zo in de ellende. Het proces was heftig en niet begeleid, de informatie toen minimaal. Zelf ophalen op Schiphol bij de Cargo afdeling, geen begeleiding of coaching. Faki is ook een keer weggelopen .. geen hulp, geen teams om mee te zoeken. Toen dacht ik: dat kan en moet anders! 

De start in rescueland was geboren. Van Griekjes, Egyptenaartjes, Spanjaardjes via de Canarische hondjes uiteindelijk weer bij de Spanjaardjes beland. En bewust gekozen nu voor de Spanjaarden. Ik heb de ellende gezien en ervaren. Gevoeld. Ik heb de zieltjes gezien in alle ellende van dodingsstations tot met zuur overgoten, van dakterrassen tot opgehangen. Dat zien en ervaren was de start van "never let go!". 

In 2019 zijn we met 7 mensen uit een initiatief gestapt omdat de werkwijze ver af ging staan van ons gevoel en zijn we een nieuw initiatief gestart. Weer een nieuw initiatief? Ja, want wat we niet vonden bij andere initiatieven was het kwaliteit leveren op hoog niveau, het continu intensief in verbinding staan met de rescuers die ook hoge kwaliteit leveren EN het streven om klein te blijven om kwaliteit te blijven leveren. 

Kwaliteit voor en rondom de hond .. instekend op groei, geluk, veiligheid en coaching.

Dit was de geboorte van Stichting Dogateers United. Kwaliteit boven kwantiteit, liefdevol, hond centraal, transparant, warm en liefdevol en niet bang om de verantwoordelijkheid te nemen! 

Vier jaar later staan we stevig, hebben we een mooi klein team, helpen we 3 rescuers standaard en staan we open voor hulpvragen in Nederland en België en incidentele andere hulpvragen waaronder Egypte. Altijd met de drive: het moet goed zijn! De hond moet gelukkig zijn en daarom moet het huis passen. Dan pas kan hij zich veilig voelen en groeien naar wie hij kan zijn... of dat vanzelf gaat? Niet altijd, maar we prijzen ons gelukkig met een gediplomeerde hondencoach in ons team die alle adoptanten begeleidt als het even niet gaat zoals het "moet" gaan ... en dat een hondenleven lang. Een gratis service vanuit ons initiatief. We zetten vol in op veiligheid. Als er toch onverhoops een hondje kwijt raakt staan wij onze adoptanten bij. Door ervaring en kennis gevoed.

I have a dream ... ik ben een gelukkig mens!

Jifke