Ginebra

Wij hebben van het opvanggezin van Ginny een mooie update ontvangen:

Ginny is nu een 2 maanden hier en vierde 6 april, haar eerste verjaardag. Ze is een heel nieuwsgierig hondje, dat graag onderdeel uitmaakt van het gezin en overal bij wil zijn. Zelfs als ze iets spannend vindt, overwint haar nieuwsgierigheid het. Mocht ze toch ergens van schrikken, of iets eng vinden, dan is ze erg veerkrachtig en probeert ze even later toch opnieuw om onder de douche te staan, een hondje of een kindje te begroeten of ergens op te klimmen. 

Ze vindt het leuk om met  je door het huis te lopen, te zien wat je doet en alles vast te pakken en te kijken of je er lekker op kan knagen. Dan trippelt ze muisstil naar haar mand met haar nieuwe ‘vondst’, en moet je er snel bij zijn om het te verruilen voor iets lekkers of een speeltje. 

Nóg leuker vindt ze het als je echt iets samen met haar doet: trucjes, spelletjes, puzzeltjes, samen stoeien of knuffelen. Ze moet lekker kunnen bewegen, ze wil heel graag voor je werken en ze leert erg snel. Ik denk dat ze het super leuk zou vinden om samen een hondensport te doen.

In de wijk wandelen vindt ze prima, ze maakt lekker ontspannen haar rondje. Het bos vindt ze ook erg fijn. Ze trekt niet aan de lijn, maar loopt ontspannen mee. Ook buiten staat Ginny goed onder appel (aangelijnd natuurlijk!), ze komt naar je toe als je haar roept en komt netjes naast je zitten als je dat vraagt. 

Ginny is een gevoelig en heel zachtaardig hondje, maar ze is ook een dametje met een eigen willetje: als het snoepje wat je geeft haar niet aan staat, of ze wil dat je een balletje gooit, dan kijkt ze je aan en blaft ze naar je om haar ongenoegen te uiten. 

De keerzijde van haar ondernemende karakter is dat ze het lastig vindt om rust te vinden. Ze heeft het nodig dat wij regelmatig lekker op de bank hangen of rustig aan een bureau gaan werken, zodat ze zelf ook de rust kan vinden. Een huishouden waar altijd wat gebeurt en altijd reuring is, is te veel voor haar. Als ze geen rust kan vinden, dan blijft ze rondlopen, hijgen en blaffen.

Ginny heeft het liefst dat de hele roedel altijd compleet is. Ze is heel erg op mensen gericht en kan op dit moment nog niet alleen zijn. We zijn hiermee aan het trainen, maar het gaat nu nog om minuten, soms zelfs seconden, dat ze alleen in huis, of alleen in een kamer kan zijn. ’s Nachts slaapt ze bij ons in de slaapkamer, in haar eigen mandje.

Ginny vindt andere honden leuk, en heeft vooral een liefde voor rustige reuen. Ik denk dat ze prima bij een andere hond kan en het leuk zou vinden om een voorbeeld en een speelmaatje te hebben, maar dit is geen vereiste.

Oudere kinderen vindt ze gezellig. Kleine kinderen tot een jaar tof 10 vindt ze nog erg spannend, omdat ze zich zo onvoorspelbaar bewegen. Als Ginny iets spannend vindt, moet ze altijd het gevoel hebben dat ze weg kan uit de situatie, anders gaat ze snappen.

Ginny kan goed opschieten met onze kat. Ze wassen elkaar soms en komen samen knuffelen. 

Kortom: Ginny zou zich helemaal thuisvoelen bij baasjes die veel thuis zijn, lekker met haar willen spelen en trainen, maar haar ook de rust kunnen bieden die ze nodig heeft om bij te komen.

~~~~~

Ginebra werd samen met haar broertjes en zusjes weggegeven. Er was 12 uur de tijd om met een oplossing te komen of anders…

Ginebra is super aanhankelijk en houdt van de aandacht die ze krijgt. Het is een actief en intelligent meisje. Ze vindt het heerlijk om met haar broertjes en zusjes te spelen.

Leeftijd1 jaar
GeslachtTeef
RasBorder collie,Galgo,Mix
KleurZwart wit
Hoogte-
Lengte-
Gewicht-
GeneutraliseerdNee
GevaccineerdJa
Kan met kinderenJa
Kan met kattenJa
Kan met andere hondenJa
Start de adoptieprocedure Vrijblijvend informatie opvragen