Hera

update april 2024:

Hera is als een stralend zonnetje in huis, altijd vol vreugde en opgewekt. Na slechts een week bij ons, zien we haar elke dag vooruitgang boeken. Ze houdt van knuffelen en komt regelmatig naar je toe om geaaid te worden, vooral als je op de bank zit, nestelt ze zich graag tegen je aan. In huis is ze kalm. Ze slaapt ’s nachts goed door en begroet je ’s ochtends enthousiast, klaar om lekker geaaid te worden voordat ze naar buiten gaat voor een ochtendwandeling in de tuin.

Bij het ontmoeten van nieuwe mensen is Hera nieuwsgierig maar rustig. Ze observeert eerst vanaf een afstandje, maar na een korte tijd is ze helemaal op haar gemak en laat ze zich graag aaien. Tijdens wandelingen is ze in haar element, genietend van elke stap en de omgeving in zich opnemend. Ze gedraagt zich keurig aan de lijn en ontmoet andere honden met kalmte. Ook loopt ze zonder problemen langs katten.

Hera heeft een hekel aan luide stemmen of drukte en zoekt dan steun bij haar mens. Maar met wat geruststellende woorden keert ze snel terug naar haar ontspannen zelf. Ze vertoont enige mate van reisziekte, maar met meer ervaring in de auto zal dit verminderen.

In de tuin toont Hera speelsheid, vooral wanneer ze alleen is. Ze rent achter een bal aan en geniet van haar eigen gezelschap. Dit doet ons vermoeden dat ze geen behoefte heeft aan een hondenmaatje. Maar als er een andere hond aanwezig zou zijn, zou een rustig karakter de voorkeur hebben, ongeacht het ras.

Het ideale thuis voor Hera zou bij rustige mensen zijn, liefst met enige ervaring met honden. Een rustige omgeving met mogelijkheid tot wandelen in de natuur, bij voorkeur in een dorp, zou perfect zijn voor haar.

~~~~~

update februari 2024

Het gaat goed met Hera en ze blijft stappen maken. Bij mensen die ze niet zo vaak ziet is ze steeds sneller op haar gemak. Ze vermaakt zich super tussen de roedel maar is toe aan haar eigen plekje in huiselijke sfeer.

~~~~~ 


Hera is een dametje wat van ver is gekomen! Ze laat nog elke dag zien dat ze verder open bloeit en doet het heel goed in de roedel van het opvanggezin.

Het is dan ook tijd dat dit meisje haar eigen mandje gaat vinden, maar dan wel eentje die perfect past bij haar behoeftes.

Wat heeft zij nodig?

Een rustig huis, niet in een drukke stad. Ze vindt het leven soms nog wat spannend dus ze heeft echt een rustige omgeving nodig. Als ze die heeft vindt ze het heerlijk om met andere honden te spelen en contact te maken.

Bij mensen kijkt ze eerst even de kat uit de boom, als ze je al vaker heeft gezien wint de nieuwsgierigheid het. Van kinderen is ze geen fan, dat is te druk en onvoorspelbaar voor haar.

Samen met de andere hond kan ze al eventjes alleen thuisblijven. Wij plaatsen haar dan ook niet als enige hond, ze heeft een stabiel hondenmaatje nodig. Een maatje waar ze mee kan spelen maar ook waar ze bij kan afkijken dat het allemaal niet zo eng is. Dit hoeft niet perse een windhond te zijn maar wel een hond die een maatje groter is. Soms kan Hera wat wild zijn in haar spel.

Ze kent al wat basis commando’s en als ze wordt geroepen komt ze blij een knuffel halen.

Ervaring met honden met een rugzakje is een pré.

~~~~~

Hieronder lees je haar achtergrond:

Het is 19 mei in de vooravond. De whatsapp piept. Het is Beatriz, de dierenarts van het kleine asieltje. Ze is aangeslagen..

Er zijn vijf puppenkinderen binnengebracht die al een week rond circuleren… wel brengen, niet brengen. Uiteindelijk worden ze binnengebracht door een vrij jonge dame die niet weet waar ze exact vandaan komen. Een mooie manier van honden dumpen, de eigenaar is hier namelijk niet door te achterhalen.
Ze zien er verschrikkelijk uit. Onder de vlooien en teken, de wormen lopen de anusjes uit met klonters diarree achterlatend… opgezette klieren in de nek, koorts en uitgedroogd. De huid is aangedaan, kaal en met schilvers… demodex. Bij de bloedtesten bleek een aantal ehrlichia te hebben…
Of we haar konden helpen en snel hebben we voor deze vijf kinderen een fundraising opgezet met suikertantes die de honden een naam mochten geven!
Binnen 24 uur hadden we voor alle vijf de kinderen een suikertante en kregen ze een naam. Ze werden Django, Athos, Hera, Myima en Primavera genoemd.
Ze werden van een stuk vel op pootjes een ziel met een lijfje met een naam.
Helaas heeft Athos de strijd verloren, maar de andere vier zijn dankzij de goede zorg van Beatriz en de financiële steun van de suikertantes weer gezond en klaar voor adoptie!

Leeftijd3 jaar
GeslachtTeef
RasGreyhound
Kleur-
Hoogte-
Lengte-
Gewicht-
GeneutraliseerdJa
GevaccineerdJa
Kan met kinderenNee
Kan met kattenOnbekend
Kan met andere hondenJa
Start de adoptieprocedure Vrijblijvend informatie opvragen