Geadopteerd

Nyima

Nina, zoals ze bij het opvanggezin genoemd wordt, is een hele lieve en sociale hond die het liefst de hele dag samen met haar familie tijd doorbrengt. Naar andere honden toe is Nina nog nooit gemeen geweest, ze valt onder de categorie ́allemansvriendin ́ ze snuffelt graag aan andere honden, maar als het haar wat te spannend wordt, zoekt ze graag haar mens even op voor een aaitje.
Nina heeft vele hobby ́s zoals: wandelen in een bos, knuffelen maar stipt op nummer 1 is; slapen! En niet zomaar in een balletje op de bank, maar het liefst tegen je aan, half op je liggen en een been over een andere hond, zodra er een geweldig slachtoffer zowel mens als hond, maar voorkeur heeft toch echt een hond op de bank gaat zitten ploft ze er snel bij.
Rust doet deze meid veel goeds, ze houdt van een wandeling van 60 minuutjes in het bos, maar is echt gesteld op haar rust en wil liever niet elke dag superveel activiteiten doen. Door alle indrukken die ze opneemt, heeft ze goed haar rust nodig, als wij een hele lange wandeling met haar doen houden we er rekening mee dat we de volgende dag haar extra rust bieden..
Ze zou het fijn vinden als in haar nieuwe huis een andere hond aanwezig is, als er soms iets spannends gebeurt, gaat ze graag schuilen achter één of beide van onze honden, een echte held op sokken dus! Het zou je waarschijnlijk niks verbazen dat Nina geen waakhond is, ze blaft eigenlijk nooit!
Nina loopt in de woonwijk goed aan de lijn, maar als ze een lekker geurtje ruikt wil ze er graag heen, ze trekt dan lichtjes aan de lijn zodra je stilstaat en haar d ́r zin niet geeft, loopt ze rustig naar je toe en vervolgt ze haar weg zonder te trekken. Het liefst loopt ze aan een lange sleeplijn van 5 meter en snuffelt ze aan elke plant of voorwerp die ze ziet, ze is namelijk erg nieuwsgierig. Binnenhuis is ze goed zindelijk!
Nina heeft geen jachtinstinct, als er een kat heel hard wegrent, geeft ze een klein blafje van enthousiasme, maar laat geen ́erge ́ focus zien. Op een cavia die ik in mijn hand hield of eenden/vogels en andere dieren toont ze geen jacht drive, maar ze is wel zeer geïnteresseerd!
Deze prachtige meid heeft veel moeten doorstaan in haar leven, en mede daardoor kan ze schrikken van situaties, denk aan: rennende kinderen langs haar of het geluid van een wapperende vlag.
Als ze een geluid hoort of gebeurtenis waarvan ze een kleine schrikreactie krijgt, doet ze een sprongetje en probeert ze soms weg te lopen om die reden moet ze de rest van haar leven aangelijnd (dubbel) met een ontsnappingstuig, ze gebruikt bij het sprongetje/vlucht niet haar gehele gewicht waardoor ze makkelijk te houden is.
Onze manier is; stilstaan haar aaien, geluid samen waarnemen, en haar aanmoedigen om door te lopen. Door haar nieuwsgierigheid wint de angst het niet en is ze snel weer hersteld,
Mensen en fietsers vind ze erg spannend en loopt ze het liefst uit de weg, dit doet ze zelf door een stapje opzij te doen.. Wij helpen haar hierbij door onze wandelschoenen aan te trekken en vooral door het gras te lopen.
Als bezoek langskomt zit ze het liefst op de bank in een hoekje, mede vanwege haar ras (raseigenschap) is ze terughoudend naar vreemde en wordt ze niet graag geaaid door ze

maar ze gromt of blaft niet naar ze. Zodra er een situatie voorkomt waar ze zich niet prettig bij voelt, zal ze haar hoofdje wegdraaien
Wij hebben testen gedaan hoe ze zou reageren op drukte in huis zoals: zingen, trommelen, dansen, typische dingen wat kinderen kunnen doen.
Ze bleef netjes op de bank en keek rustig om zich heen, ze vond de geluiden niet eng, maar was juist wel een beetje nieuwsgierig..
Wij zijn daarom van mening dat zodra ze de kinderen in huis goed kent en dit rustig wordt opgebouwd (niet direct rennen dus in huis!) ze heel goed kan samen wonen met kinderen vanaf 10 jaar.
Omdat Nina steun zoekt bij honden en een pro is in de hondentaal kan ze met alle soorten honden geplaatst worden, in het begin piepte ze nog een beetje uit onzekerheid als wij weg waren of even uitbeeldt, maar inmiddels is ze wat zekerder van het feit dat wij terugkomen en laat ze dit gedrag ook niet meer zien.
De auto vindt Nina nog een beetje spannend, we zijn al flink aan het oefenen, het is daarom belangrijk de eerste tijd korte afstanden af te leggen naar bossen en andere leuke activiteiten zodat ze een fijne associatie krijgt met de auto.

Hieronder lees je haar achtergrond:

Het is 19 mei in de vooravond. De whatsapp piept. Het is Beatriz, de dierenarts van het kleine asieltje. Ze is aangeslagen..

Er zijn vijf puppenkinderen binnengebracht die al een week rond circuleren… wel brengen, niet brengen. Uiteindelijk worden ze binnengebracht door een vrij jonge dame die niet weet waar ze exact vandaan komen. Een mooie manier van honden dumpen, de eigenaar is hier namelijk niet door te achterhalen.
Ze zien er verschrikkelijk uit. Onder de vlooien en teken, de wormen lopen de anusjes uit met klonters diarree achterlatend… opgezette klieren in de nek, koorts en uitgedroogd. De huid is aangedaan, kaal en met schilvers… demodex. Bij de bloedtesten bleek een aantal ehrlichia te hebben…
Of we haar konden helpen en snel hebben we voor deze vijf kinderen een fundraising opgezet met suikertantes die de honden een naam mochten geven!
Binnen 24 uur hadden we voor alle vijf de kinderen een suikertante en kregen ze een naam. Ze werden Django, Athos, Hera, Myima en Primavera genoemd.
Ze werden van een stuk vel op pootjes een ziel met een lijfje met een naam.
Helaas heeft Athos de strijd verloren, maar de andere vier zijn dankzij de goede zorg van Beatriz en de financiële steun van de suikertantes weer gezond en klaar voor adoptie!

Leeftijd3 jaar
GeslachtTeef
RasGreyhound
Kleur-
Hoogte-
Lengte-
Gewicht-
GeneutraliseerdJa
GevaccineerdJa
Kan met kinderenJa
Kan met kattenOnbekend
Kan met andere hondenJa
Start de adoptieprocedure Vrijblijvend informatie opvragen