Terugblik 2023

Terugblik 2023

Het einde van het jaar nadert … tijd om terug te kijken, te beschouwen en de balans op te maken.

2023:

we kijken terug op een bewogen jaar.. een jaar waarin Corona werd afgeschaald tot een flinke griep.

Dit had consequenties voor honden en voor de adopties. Meer honden terug op het SDU nest van de vorige jaren met het verzoek om herplaatsing (9 stuks), minder concrete adopties.

Met het einde van de corona was er ook een einde aan de corona maatregelen. Mensen die weer naar het werk moesten waardoor er zoveel in het huishouden veranderde in beschikbare tijd. Maar ook mensen die werkloos werden omdat werkgevers failliet gingen, prijzen daarentegen die sky high gingen (gas en energie, boodschappen) waardoor mensen de zorg niet meer konden geven die nodig was.

De wereld en haar burgers leken soms “gek” te zijn worden, zichzelf kwijtgeraakt te zijn. Overal haat en nijd, verdraagzaamheid was ver te zoeken. Respect was ver te zoeken. Oorlogen en ellende, de natuur en de dieren kwamen daarmee onder druk.

Helaas was deze verandering ook merkbaar bij onze rescuers. Mensen deden massaal hun dieren van de hand, konden er niet meer voor zorgen. Maar met de slinkende vraag in Nederland en België zagen we een nieuw en zeer onwenselijke ontwikkeling: overvolle rescues. Klap op de vuurpijl ook daar een fikse stijging van de kosten (voerkosten stegen enorm en de dierenartskosten door medicatie die zoveel duurder werd). We hebben onze rescuers zien zuchten onder de lasten en de ellende en toch hielden ze stand, bleven ze gaan voor de zieltjes die bij hen binnenkwamen. Bosbranden op Tenerife, orkaankracht bij Sevilla.. het heeft onze rescuers ook geraakt.

Het heeft ons zoveel buikpijn gegeven. Het idee dat je je maximaal inspant, maar dat het zoveel minder resultaat heeft. Zoveel lieve honden die nood hebben aan een warme plek. Stil verdriet bij ons allemaal van het team.

Toch hebben we in totaal iets meer dan 50 honden mogen begeleiden naar een fijne mand. Allemaal honden die gestart zijn met hun nieuwe leven in veiligheid.

We hebben ons team mogen verstevigen en onze koers bepaald. Solide en op elkaar ingespeeld. Afscheid genomen van een enkeling die niet bij onze filosofie bleek te passen.

Elkaar helpen, er zijn voor elkaar. Samen voor de hondjes die ons door de rescuers zijn toevertrouwd.

We zijn trots op onze nieuwe website, nieuwe look & feel in uitingen (ook in visitekaartjes en vluchtbegeleiderkaartjes).

We zijn mooie samenwerkingen aangegaan met partners waar we op mogen bouwen.

Funeral Products, Healthy Dogs, Doxieworld, De Boskouter, Ilona’s riemen en halsbanden en een start met een intensivering in samenwerking met Renske diervoeding.

We mogen bouwen op de kennis en ervaring van onze hondencoach Lindsay, die voor ons alle geadopteerde hondjes begeleidt.

2024 staat voor de deur ..

Zonder Beatriz Navarro González, “onze” dierenarts die vanaf 2020 het asieltje in La Puebla runde en waarvoor we zoveel hondjes hebben mogen thuisbrengen. Het asieltje blijft bestaan, maar het is nog afwachten of we de samenwerking met de nieuwe dierenarts kunnen continueren.

Met Yaiza Varela Walter, president van Galgo Freedom en met Mark Live Paws, president van Live Paws… twee kanjers van mensen die nooit een stap terug doen, maar altijd een stap extra. Zelfs als het theoretisch niet kan.. onze echte helden. Nooit is een vraag teveel, kunnen we altijd aankloppen. We koesteren hen en zijn hun intens dankbaar voor alles wat ze doen.

Met ons team verder samen bouwen waarbij veilig voelen en respect centraal staan.

Wandelen om elkaar te ontmoeten, meer te zien zijn bij andere evenementen, onze tweede Dogateers Day op 21 april 2024 maken tot een feestje voor iedereen .. en: samen keihard werken om lieverds naar huis te krijgen, maar wel met passie en kwaliteit. De hond centraal. Laat ons hopen op veel mooie avonturen.

Wij wensen iedereen die verbonden is aan ons initiatief - of je nu hondjes deelt, vrienden bent, wij elkaar ontmoeten bij de wandelingen of de Dogateers Day, je een Dogateertje in huis hebt of dat je overweegt een Dogateertje een fijn thuis te geven, hand- en spandiensten verricht, opvanggezin bent, spulletjes hebt gedoneerd of hebt aangeschaft om ons te steunen, donateur bent of deel uitmaakt van ons kleine, gezellige team - liefdevolle en vredige dagen met hen die jullie dierbaar zijn en veel mooie verhalen en avonturen in het nieuwe jaar.

“als het ergens over moet gaan, laat het respectvol gaan over hen die niet voor zichzelf kunnen opkomen”

Het bestuur van Stichting Dogateers United

Jet & Jif

Kan een illustratie zijn